Alla borde få en andra chans

Förut tyckte jag att alla skinnskallar och rasister m.fl. var helt sjuka i huvudet eftersom de hatade mörkhyade och för att de slog ner en massa människor. Men nu när jag fått reda på att det oftast beror på dåliga relationer i hemmet så tycker jag också lite synd om dem. Fast jag tycker fortfarande att sakerna de gör är hemska. Men jag tycker att alla borde få en andra chans.

/ Katarina
Kategori: 

Liknande berättelser

Förintelsens ögonvittne

Emerich Roths berättar om sina upplevelser under andra världskriget. Som jude tillhörde Emerich en av de grupper som nazisterna ville utrota, och han var fånge i fem olika koncentrationsläger.

Du är en hjälte

Hej! Jag heter Maja, 18 år, och satt längst fram idag när du talade på vårt gymnasium. Jag var utan ord när vi lämnade salen, det var obeskrivligt vilka känslor som väcktes inom mig efter din historia.

Med facit i handen är jag glad

Själv gick jag upp ur gropen innan den blev alltför djup. Men det var på grund av mina vänner, bröder, mamma, pappa, ja alla nära och kära. Jag hatade dom då, men nu med facit i handen är jag glad för vad de gjorde.

Hoppas kunna hjälpa andra att lämna hatet

Jag har själv varit nynazist i fem, sex år och kände igen mig mycket i föredraget. Om en person inte får kärlek av sina föräldrar försöker personen finna det i något annat.