Fienden

Klipp ur Att hata andra som sig själv

Carl Wennerstrand och hans gäng ansåg att judar var roten till allt ont i världen. De brukade roa sig med att titta på journalklipp från andra världskrigets förintelseläger.

Kategori: 

Andra berättelser om Hat och Rasism

Mot alla som är annorlunda

Hatet kan ju vara så stort och brett. Inte bara mot olika slags folkgrupper, utan mot alla som är annorlunda. Mobbning är ju också ett slags hat, som förekommer ofta – både på skolor och på arbetsplatser.

Jag vill att rasismen förbjuds

En gång ville jag bara prata med en nazisttjej, men det enda jag fick tillbaks var slagord som rasförrädare, negerälskare eller pundarjävel, efter detta har jag bara känt HAT, HAT, HAT till dessa människor och deras åsikter.

Alla borde få en andra chans

Förut tyckte jag att alla skinnskallar och rasister m.fl. var helt sjuka i huvudet eftersom de hatade mörkhyade och för att de slog ner en massa människor.

Sverige

Emerich Roth överlevde förintelsen. Efter andra världskrigets slut flyttade han till Sverige för att vara tillsammans med sin syster Elisabeth, den enda familjemedlemmen som han hade kvar. Han pratade sällan om kriget och sina hemska upplevelser.