Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 76 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. Mina föräldrar jobbar väldigt mycket

  I min familj har vi det väldigt gott ställt men mina föräldrar jobbar väldigt mycket. Jag har nog inte fått riktigt all kärlek jag skulle behöva. När jag var yngre hade jag ofta mardrömmar och var rädd för att vara ensam.

 2. Vi brukar aldrig prata med varandra

  Min pappa och jag brukar nästan aldrig prata med varandra, vi bara svarar på varandras frågor och så. Det sista vi skulle säga till varandra är ”Jag älskar dig”.

 3. Hur stor betydelse kärlek har

  Jag tyckte era föredrag var väldigt gripande och intressanta. Jag har inte riktigt innan tänkt på hur stor betydelse kärlek har i familjen. När föredraget var slut gick jag direkt och hämtade min mobil och skrev: ”Jag älskar dig mamma/pappa!”

 4. All kärlek är bra kärlek!

  Homosar fick inte ens lov att gifta sig förrän för ett tag sen … Det är fel om nåt! Jag menar, … all kärlek är bra kärlek!

 5. Det spelar ingen roll

  Enligt mig själv så är alla människor lika värda. Det spelar ingen roll om man är en annan färg, utvecklingsstörd, homosexuell, bisexuell, heterosexuell m.m.
  Man har lika VÄRDE.

 6. Mot alla som är annorlunda

  Hatet kan ju vara så stort och brett. Inte bara mot olika slags folkgrupper, utan mot alla som är annorlunda. Mobbning är ju också ett slags hat, som förekommer ofta – både på skolor och på arbetsplatser.

 7. Han fick aldrig kärlek

  Jag har svårt med min pappa. Han kan inte visa känslor gentemot mig och min äldre bror. Han och jag har haft svårt sen jag var 13 år, och nu är jag 18. Anledningen är att pappa aldrig fick kärlek när han var liten.

 8. En solig dag

  Det var fint att träffa Emerich!

 9. Make love, not war

  God dag Emerich!

 10. Vad vi vill kämpa för

  Det var intressant att höra er berätta om era liv, upplevelser och erfarenheter. Det gav oss nog alla en tankeställare, och budskapet att visa kärlek, omtanke.

 11. Sitt overkligt stora hat

  Hej Emerich Roth.

 12. Era liv blev eran utbildning

  Hej, Emerich!

 13. Har kunnat gå vidare

  Hej Emerich!

 14. Grät av hela mitt hjärta

  Jag tycker att Emerich Roth är en underbar människa, trots att allt som han upplevde så glömde han inte kärleken som många som bli ”sega” och rasister utan han blev full av kärlek och kanske förstog alla som kommer svåra situationer.

 15. Det finns ett hopp

  Hej Emerich Roth,

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 15