Berättelsebanken

Berättelsebanken är en fantastisk skatt som består av tusentals brev, filmer och bilder. De skildrar hat, våld, rasism och svåra problem – men även kärlek, mod, vänskap och gemenskap. En del berättelser handlar om livet som ung, här och nu. Andra är tagna direkt från helvetet i koncentrationslägren under andra världskriget.

Hitta dina guldkorn genom att skriva in valfritt ord i den tomma sökrutan. Du kan även klicka på något av ämnena under sökrutan.

Visar 114 berättelser

Filtrera ner sökresultatet genom att klicka på en eller fler av kategorierna.

 1. Mot alla som är annorlunda

  Hatet kan ju vara så stort och brett. Inte bara mot olika slags folkgrupper, utan mot alla som är annorlunda. Mobbning är ju också ett slags hat, som förekommer ofta – både på skolor och på arbetsplatser.

 2. Jag vill att rasismen förbjuds

  En gång ville jag bara prata med en nazisttjej, men det enda jag fick tillbaks var slagord som rasförrädare, negerälskare eller pundarjävel, efter detta har jag bara känt HAT, HAT, HAT till dessa människor och deras åsikter.

 3. Make love, not war

  God dag Emerich!

 4. Det finns något mer bakom

  Fick ett mer verkligt perspektiv på hatare. Inte dömma efter kläder eller attityd utan att det finns något mer bakom som visar vem personen egentligen är.
  Tack för att jag fick nya tankar att börja tänka på!

 5. Att motverka våld

  Emrich var en av de få judar som överlevde förintelsen efter att ha varit i koncentrationsläger. Patrik var en av Sveriges tyngasta kriminella och en av de värsta i den undre världen, en s.k. hatare, men en före detta sådan.

 6. Sitt overkligt stora hat

  Hej Emerich Roth.

 7. Ska ge människor en chans

  Hej Emerich!

 8. Grät av hela mitt hjärta

  Jag tycker att Emerich Roth är en underbar människa, trots att allt som han upplevde så glömde han inte kärleken som många som bli ”sega” och rasister utan han blev full av kärlek och kanske förstog alla som kommer svåra situationer.

 9. Inte lätt att höra om

  Jag tror inte alla förstår dig när du berättar din historia. Det är som en fruktansvärld saga. Det andra världskriget är inte lätt att höra om.

 10. Alla kan hjälpa en

  Hej käre Emerich,

 11. Det finns ett hopp

  Hej Emerich Roth,

 12. Närmare och verkligt

  Hej Emerich!

 13. En ensam kille utan självförtroende

  En ensam kille utan självförtroende
  Vill inget hellre än att någon av honom ska bli beroende
  Gör allt för att bli behövd
  Börjar spela farligt spel
  Och med ens blir allt så fel

 14. Att försöka stoppa hatet

  Emerich,

 15. Make love, not war

  God dag Emerich!

Sidor

Sidor

Visa ytterligare 15